Kapitalizm geneleve benzer , parası olan parasızı…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapitalizm geneleve benzer , parası olan parasızı…

Parti liderlerinin seçim turları son düzlüğe girmişken söylemleri de bir o kadar sertleşiyor. Dil sorunu tartışılıyor yanlış anlaşılmasın anadilde eğitimden falan bahsetmiyorum. Bildiğiniz hayt huyt propagandalarından kim kime ne diyor, neden diyor, neye nasıl bakıyor, baktığında ne görüyor, prompter bozulunca neler oluyor vs. Bu, dil problemiyle Rtük uğraşamaz diye bir referandum düzenlense, yetmez ama evet’çiler bile hayır der. Eminim.

Fakat Rtük gitti bizim Behzat Ç. ye el attı. Bitimizi kanlandıran gelişme şöyle “Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, çocuk ve gençlerin fiziksel, zihinsel veya ahlaki gelişimine zarar verebilecek türde içerik taşıyan programlar bunların izleyebileceği zaman dilimlerinde yayınlanamaz”  ayrıca  “Türkçe, özellikleri ve kuralları bozulmadan, doğru, güzel ve anlaşılır şekilde kullanılmalıdır. Dilin düzeysiz, kaba ve argo kullanımına yer verilemez” evet.

Aslına bakarsanız biz bunu düşünmüştük. Behzat’ın bu güzel, bu fütursuz ilerleyişine rtük ne zaman dur diyecek diye aramızda konuşuyorduk. Biraz geç olsa da, haber geçen hafta içi medyaya düştü. Birilerini rahatsız eden dizimiz saat 2o:oo’den, 22:oo’ye çekilecek. Sanırım caydırıcı bir karar verdiğini düşünen kravatlı ağbiler Türkiye’nin Fransa, İstanbul’un da Paris olduğunu sanıyorlar. Değil ! Çünkü Behzat Ç ve ekibi bir inşaatta çalışan sıvacıdan, güneş doğmadan yola çıkan fırın işçisinden, gecekondusu yıkılırken elindeki taşı fırlatmak üzere kasları gerilen bir varoştan… farksız değildir. Üstelik dizimizdeki argo bizim yaşantımızın da vücut bulmuş halidir. Yeri geldiğinde İstanbul beyefendisi gibi görünen karakterlerimiz daha çok Ankaralı bebelerin ruhunu yansıtır.

Tekel direnişinden, Hrant’a kadar parmak basmak bir yana gövde gösterisi yapan Emrah Serbes’inden, genel yönetmeni  Serdar Akar’ı ve tabii ki Erdal Beşikçioğlu, Ayça Varlıer, Canan Ergüder, Seda Bakan, Ege Aydan, Harun Tekin, Hazal Kaya, Elvin Beşikçioğlu, Hakan Hatipoğlu, Fatih Artman, İnanç Konukçu, Berkan Şal, Pelin Su Pir, Berke Üzrek kutlamak gerekiyor.

Ve inanıyorum ki ileride villa parası biriktirecek olacak bu ekip, ülkenin gecekondularına da genelevlerine de sahip çıkacaktır.

‘Papyrus’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.