KARMATE , Nayino..

‘sevenlerine müjde.. karmate fazla ara bırakmadan ‘nani’ albümünden sonra yeni bir albüme imza attı : ‘nayino..’

albüm raflarda yerini alalı bir kaç hafta oldu sanırım , haberini vermek ancak şimdiye kısmet oldu.. resul dindar’ın kendine has sesi ve tarzıyla karmate yine türküleri nakış gibi ince ince işlemiş yüreklerimizde birer sevgili gibi yerleri olsun diye.. resul dindar , ismail avcı , oktay üst , gökhan özkan , muhterem sur , yıldırım yalçınkaya’dan oluşan karmate grubunun ‘nayino’ albümüne grup dışından da yaklaşık 23 kişilik bir müzisyen , sanatçı grubu destek verip katkıda bulunmuş..

albüm de  toplam 17 şarkı , türkü var.. benim tutulduğum parçalar açılış parçası olan yağmur ve albüme adını veren ‘nayino’ parçası.. ha 17 parçadan ikisine mi tutuldun sadece ya diğerleri nasıl diye soracaksanız şunu diyeyim diğerleri de kaçkarlar kadar güzel ve hüzün dolu , karadeniz’in dalgaları gibi hırçın ve neşeli..

albümü gördüğümde asık suratım birden gülücüklerle doldu yerimde duramaz oldum.. reis’e hemen bir mesaj çaktım golü attım kendisine , müjdemi isterim dedim.. o da heyecanlandı hemen.. zaten kimse benle , reis’in anlamaz karadeniz müziklerine olan aşkımızın nedenini.. gerçekten ikimizin de karadenizle bir ilgisi yok kültürel bazda ya da memleket olarak.. ben güneyliyim , reis orta anadolu’dan ama ikimizde karadeniz türkülerinin , horonlarının hastasıyız hastası..

neyse fazla traşa gerek yok seçkin ve güzel müziklerin adresi ‘kalan müzikten’ çıkan bu albümü tükenmeden gidip alalım ve karmate’yle özgürlüğe , emeğe , paylaşıma , ortaklaşmaya , sevgiye , aşklara yelken açalım..’

 

Crockett..

 

KARMATE , Nayino.. 

1- Yağmur

2- Nayino

3- Kız Horonu

4- E Asiye

5- Hasta Oldum Derdune

6- Çhela

7- Sevdaluk

8- Yaylalar

9- Arabanun Egzosi

10 – Oy Çalamadum Gitti

11- Halanun Dereleri

12- Gandagana

13- Verteri

14- Dereler Akar Akar

15- Ela Gözli Sevduğum

16- Arja Bargış

17- Hopşera

 

Albüm Kapağından : 

‘karmate emeği ve paylaşımı simgeler.. emek ve paylaşım ise dostluğu , kardeşliği.. insan elinin değdiği her şey bozulurken günümüzde , bizler kültürel değerlerimizi korumak amacıyla çıktık yola.. karmate nedir , kimdir.. karmate biziz , karmate sizsiniz , karmate hepimiziz ve de hepimizin.. binlerce kişiden oluşuyor bu grup.. hepimiz bir şeyler yapıyoruz.. kimimiz türkü söylerken , kimimiz dinliyoruz.. kimimiz enstrumanıyla hayat verirken kimimiz alkışlayarak ve eşlik ederek tamamlıyor o büyülü ezgileri.. biz bir bütünüz.. sizler de bu bütünün en güzel parçaları.. buraya elinizde öğütülecek sevginizle , kardeşliğinizle , emeğinizle , dostluğunuzla , mutluluğunuzla , hüznünüzle , kültürünüzle , coşkunuzla geldiniz.. değirmeni biz kurduk , şimdi hep beraber çevirelim.. karmate’ye hoş geldiniz..’

 

KARMATE..

Comments are closed.