Yasmin Levy

Kalbi, ses tellerinde atan kadın, ayrıca benzerine rastlanması zor bir müzik tarzının icracısıdır. Bazı parçalarında üstü kapalı da olsa flamenko ezgileri yakalanabilir .

Babasını henüz iki yaşında kaybetmiş ve annesi tarafından büyütülmüştür. Üvey babası, Latin ve Sefarad kültürü ve müziği konusunda bir araştırmacı olan Yasmin, Latin ve Sefarad müziğinden Endülüs flamenkosuna; Türk ezgilerinden Arap etkilerine pek çok unsuru müziğinde kullanmaktadır. Viyolonsel ve piyano gibi batı müziği enstrümanları yanında ud gibi doğu müziği enstrümanlarını da şarkılarında kullanmıştır.

ALBÜMLERİ

2004 – Romance & Yasmin
2005 – La Judería
2006 – Live at the Tower of David, Jerusalem
2007 – Mano Suave
2009 – Sentir

30 Ekim 2010 ‘ da Türker İnanoğlu Maslak Show Center ‘ da konser verecek , güzel sesli , dinlenesi kadın . Şarkılarında söylediklerinin bir kelimesini bile anlamasam da sesiyle yarattığı duyguyu dibine kadar yaşadığım, başarılı sanatçı için biletix etkinlik bilgisi için şöyle yazmış ;

“nací en alamo”, “la alegria” gibi kalbe işleyen şarkılarla dünyanın ilgisini toplayan kudüs doğumlu yasmin levy, genç yaşına rağmen judeo-espanyol (ladino) şarkılarının önde gelen sanatçıları arasında yer alıyor. sefarad müziğini, endülüs flamenkosu, ortadoğu ve anadolu müzik geleneğiyle harmanlayan levy, izmir’de doğan ve sefarad kültürü araştırmalarının yanı sıra şarkı derleyiciliği yapan babası sayesinde bu müzik kültürüyle küçük yaşında tanıştı. geçtiğimiz her üç yılda da bbc dünya müziği ödülleri’ne aday gösterilen levy, 2000’de çıkan ilk albümü “romance & yasmin” ve ikinci albümü “la juderia” için paraguay’dan iran’a kadar yayılan coğrafyadan müzisyenlerle çalıştı.

BLACKHAWK

Comments are closed.