500. YAZI İÇİN GÜNÜN ŞARKISI : ANA ÖĞÜDÜ (SULH NAĞMESİ).. – SADIK GÜRBÜZ

500. YAZI İÇİN GÜNÜN ŞARKISI : ANA ÖĞÜDÜ (SULH NAĞMESİ).. – SADIK GÜRBÜZ

 

bu yazı yayın hayatımıza başladığımız 27 nisan 2009 tarihinden itibaren aylakadamız’da yayımlanacak 500. yazı oluyor.. özel bir şeyler yazmak istedim önce sonra vazgeçtim.. 500’ler 1000’ler önemli değil o kadar.. önemli olan süreklilik ve sonsuza kadar kalıcı bir şeyler verebilmek.. sıfırdan başladığımızda küçücük bir takipçi grubu ve dalga geçenler grubu vardı.. dalga geçenler hala var ama oblomov kılıklılarla da biz dalga geçiyoruz.. lafazanlık kolay , icraat önemli.. neyse esip yağmayı burada keseyim konuya döneyim.. işte küçücük bir takipçi grubuyla başladığımız yayın hayatımızda şimdi nerelere geldik biz de inanamıyoruz.. ailemiz büyüdükçe büyüdü.. yüzlerce profesyonel yazarın yazdığı benzer içerikli sitelerin takipçi sayılarını ve güncellenme sıklığını rüzgarıyla yerle bir etmiş durumda aylakadamız..

dahası mı.. yüzlerce yeni dostumuz oldu.. tanımadığımız onlarca insan mail yazıp hem teşekkür ediyor hem de destekliyorlar , kendi fikirlerini , eleştirilerini söyleyip , çeşitli önerilerde bulunuyorlar , sağ olsunlar , var olsunlar..

aylakadamız yolunda ilerliyor , vaatte bulunup da yazmayan dostlara gelince de halo dayı hasan abimiz öpsün sizi diyorum daha ne diyeyim..

reis.. reis.. reis.. ellerin dert görmesin , yüreğine sağlık diyorum.. sen var ettin , yola çıkardın bu bebeyi.. sana biz de varız deyip sonra tüyenler utansınlar.. yakında ‘sarı’da gelirse aramıza (tabi geceleri sabahlara kadar sanal alemde başka şeyleri kovalamayı bırakırsa) kimse bizi tutamaz..

bir çığlık olabildiysek ne mutlu bize..

daha özel bir şeyler yazmak isterdim fakat bu kadar yeter.. işte bu anlamlı 500. yazı bir günün şarkısı yazısı olsun ve azeri şair ali ekber tagiyev’in barış dolu şiirinin değişik bir yorumunu yapan sadık gürbüz üstad’dan : ana öğüdü’nü (sulh nağmesi) dinleyelim..

dünyada sulh olsun , insanlar kardeşçe yaşasınlar , kimse kimseye ve kimse hiçbir hayvana , bitkiye eziyet etmesin.. ali ekber tagiyev muhteşem yazmış , sadık gürbüz’de kadife sesiyle insanlara ettiği bir dua gibi , bir yakarış gibi söylemiş..

 sadece aylakadamız’la değil şiirle , müzikle ve barış içinde kalın.. nice 500’lere..

Crockett..

SULH NAĞMESİ.. (ANA ÖĞÜDÜ)

ana kalbim odlanır
söz düşende davadan
bes değil mi ey insanlar
döküldü kan , aktı kan
bes değil mi , ana toprak
su içti göz yaşından

yer yüzünde dostu olsun
gerek insan insana
kalbimdeki bu arzular
arzusudur zamanın
ben anayım bu sesimde
yerin göğün derdi var
sulha gelin ey insanlar
yoksa dünya mahvolur

silahları yandırın
arşa çıksın tütsüsü
her obada her bir evde
kanat açsın sulh sözü
yüzü gülsün insanların
bayram etsin yer yüzü..

ALİ EKBER TAGİYEV

Comments are closed.