İYİ Kİ DOĞDUN CARLO GIULIANI !..

CARLO GIULIANI’nin bugün doğum günü..

14 Mart 1978’de Roma’da doğan CARLO hep aramızda , yanı başımızda ve CARLO sonsuza kadar hep 23 yaşında..

‘Pek demokrat , böyyük demokrat ülkelerden’ İtalya’nın Cenova kentinde 20.07.2001 tarihinde yapılan G8 Zirvesi’nin ilk gününde zirveyi protesto eden onbinler arasında bulunan CARLO GIULIANI şiddet karşıtı beyaz blok korteji içinde bulunmasına rağmen Alimonda Meydanında tüm dünyanın gözleri önünde İtalyan polisi tarafından hedef gözetilerek başından vurulmuş , bununla yetinmeyen ‘faşist pislik mussolini artığı canavarlar’ bir de kendisini vuran polisin bulunduğu ciple CARLO’yu ezerek kaçmışlardır..

‘Pek demokrat’ İtalyan devletinin ‘pek adil’ adalet sistemi tarafından yapılan yargılama sonucunda ‘uyarı amacıyla havaya ateş açan polisin kurşununun havada protesto göstericilerinin attıkları taşlardan birine çarpıp sekmesi sonucu direkt olmayan bir atışla CARLO’nun kafasına isabet ettiğine karar vermiş ve katil polis bir iki aylık bir cezayla kurtulmuştur’.. Şaka değil , hikaye değil , işte buna ‘adalet’ deniyor.. Bunların demokrasilerinden ve adalet sistemlerinden kan damlıyor.. 

Ama katiller ve katillerin hamileri CARLO’yu hiçbir zaman gerçekten yok edemediler , edemeyecekler de.. Bugün ve gelecekte G8 zirvesine katılan liderlerden , CARLO’yu öldürenlerden ve işbirlikçilerinden kimse övgüyle bahsetmeyecek ve şu anda olduğu gibi o zirveye katılanların hiçbirisi hatırlanmıyorlar , hatırlanmayacaklar , tarihin lağımlarına akıp kaybolup gidecekler..

Fakat CARLO’nun kalbi tüm dünya ezilenlerinin kalplerinde sonsuza kadar beraber atacak..

İYİ Kİ DOĞDUN , İYİ Kİ VARSIN CARLO , ÇOK YAŞA CARLO !

Crockett..

‘HİÇBİR ŞEYİN ŞARKISI’ndan..

Bir sokağın ortasında yatıyor
Yoldaşları kenti altüst ediyor
Carlo kalkıyor hesap soruyor
Güneş, güneş yine doğuyor…

Sabah oluyor , sabah oluyor.

Güneş, güneş yine doğuyor.

BANDİSTA

Comments are closed.