Günün repliği : ‘Ken Katagiri’den..(CROWS ZERO)

(‘Ken Katagiri’ ve arkadaşları..)

‘..bir filmi izlerken en azından bir sahnede üzerinizden kamyon geçmiş gibi olmuyorsanız o benim filmim olamaz..’ – TAKASHI MIIKE 

Takashi Miike , Takashi Kitano’ya nanik yapmaya devam ediyor..

Aylakadamız var oldukça Takashi Miike ile Crows Zero ve şaka bir yana tabii ki Takashi Kitano kendisine hep yer bulacak Aylakadamız’da..

Evet evet yanlış okumadınız , Takashi Miike ve Crows Zero , Albert Camus’nün Yabancı’sıyla , Birhan Keskin’in Kaktüs and Teksas’ıyla , Baudelaire , Rimbaud , Truffaut , Godard , Cioran , Ken Loach , Ritsos , Arkadaş Zekai Özger , Nilgün Marmara, Sait Faik , Yusuf Atılgan , Nazım Hikmet’le  ve tüm aylak paylaşımıyla hep yan yana olacak..

 

Kim ne derse desin Crows Zero bir manifestodur , bir masaldır ; şiddeti kanıksamış daha doğrusu kanıksatılmış bu dünyaya bir manifestodur.. Herkes şiddet içerdiği ve gençleri kavgaya , şiddete özendirdiğinden bahsediyor.. Ama bir şeyi es geçiyorlar : günümüzde hayat , nefes alabilmek zaten en büyük kavga.. Ve Crows Zero dayanışmanın , birlik olmanın , direnmenin güzelliklerini gösteriyor bir masalın , bir ütopik dünyanın içinde.. 

Günün repliği de Crows Zero’dan :

 

REİS YAZAKİ : – kişisel bir şey olarak görme bunu..

sadece bir örnek !

Ken !

Huzur içinde yat !

 

KEN : – Genjiiiiii ! Uç ! Genji.. Genji.. Genji..

Lanet olsun Genji !

Keşke seninle karşılaşmamış olsaydım..

O zaman hayatım…………’

Comments are closed.