SOAP KILLS..

SOAP KILLS

Yasmin Hamdan ve Zeid Hamdan’dan kurulu Beyrut / Lübnan kökenli bir elektronik müzik grubu SOAP KILLS.. Her ikisi de Beyrut’ta 1976 yılında doğmuşlar.. İkilinin hem soyadları ve hem doğum tarihleri aynı ama akraba değiller sadece güzel bir tesadüf..

Grup 1997 yılında kurulmuş. Arap müziğiyle elektronik müziğin harmanlanmasından çok yumuşak , güzel bir müzik yapıyor grup. Şarkılarının alt yapılarını çoğu zaman klasik arap müziğinin oluşturduğunu söyleyen SOAP KILLS sözleri bile çoğu zaman aynen kullandıklarını söylüyor.. Duygusal ve melankolik müziği birbirine aşıladıklarını , kendi müziklerinin batının Chet Baker’ı , Aphex Twin’i ile Mohammed Abdulwahab , Asmahan gibi Arap müziğinin klasik devlerinin müziklerinin bir bileşiminden oluştuğunu anlatıyor grup üyeleri.. 

  

Zeid ‘Yasmin çok mütevazi bir şekilde şarkı söylüyor’ diyor.. Müziklerinin ticari bir müzik olabilme ihtimalinin yüksek olmasına rağmen hiç bir zaman ticari müzik yapmayı düşünmediklerini , müzik tekellerine ve şirketlerine karşı müziklerini ilk olarak korsanlar ve internet sayesinde tanıttıklarını söylüyor ikili.. Önceleri Fransa’da daha çok tanınan grup sonraları tüm Avrupada ve dünyada tanınan bir grup haline geldi.. Paris ve Beyrut’ta yaşamlarını sürdüren ikili iki şehir arasında mekik dokuyor..

Cheftak , Juice , Le Zaalen , Zizi , Aranis , Tango , Follow ve özellikle Coit Me şarkılarını dinleyince mest olacaksınız.. Coit Me bir baş yapıt.. Zeid’in Coit Me mixi de güzel ama şarkının orjinali bir başyapıt , Yasmin’in sesi , performansı  insanüstü.. Bir başkaldırı , bir manifesto COIT ME.. 

  

Şu ana kadar beş albüm yapan grubun albümlerini tedarik edin , Yasmin’in sesinde ve grubun müziğinde dağılın toz olup uçun gidin gökyüzünde , pişman olmayacaksınız ‘aylak adam’ garantisi veriyoruz..

ALBÜMLERİ :  

Lost , 1997

Live at circus , 1999

Bater , 2001

Cheftak , 2002

Enta Fen , 2005

Comments are closed.